keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Vapaaehtoistyö CV:ssä



 
Viime kesänä lähdin vapaaehtoistöihin AIESEC-järjestön kautta Perun pääkaupunkiin, Limaan. Työskentelin siellä 7 viikkoa koulukiusaamisen vastaisessa järjestössä, jossa avustin lukiolaisille suunnattujen työpajojen järjestämisessä sekä opettajien koulutusmaterialin luonnissa. En olisi voinut uskoa, että 7 viikossa oppisin niin paljon uudesta kulttuurista, järjestötyöstä ja itsestäni!

 

Sisäisen kasvun lisäksi vapaaehtoistyökokemukseni Perussa kasvatti myös CV:täni. Projektin aikana kehitin monia tärkeitä työelämätaitoja, kuten projektinhallinta-, esiintymis- ja yhteistyötaitoja, jotka ovat tärkeitä mainita jo ansioluettelossa. Nykyään työhaastatteluissa kerron mielelläni mahdolliselle työnantajalle kokemuksistani Perussa. Miten vapaaehtoistyö voi erottaa sinut CV massasta ja antaa sinulle boostin työnhaussa?

 

  1. Uudet haasteet
Vapaaehtoistyö CV:ssä osoittaa työnantajalle, että et pelkää uusia haasteita. Päinvastoin, otat niitä avoimin sylin vastaan! Etenkin ulkomaalainen vapaaehtoistyökokemus osoittaa, että pystyt sopeutumaan uuteen ympäristöön nopeasti ja kommunikoimaan erilaisten ihmisten kanssa. Nämä taidot voivat saada sinut erottumaan positiivisesti toisista hakijoista.

 

  1. Oma-aloitteisuus
Toisin kuin palkkatyö, vapaaehtoistyö on juuri nimensä mukaan vapaaehtoista. Vapaaehtoistyöhön on vaikea lähteä (ja pysyä mukana) ilman oma-aloitteisuutta ja sitoutuneisuutta. CV:ssä vapaaehtoistyö osoittaa työnantajalle, että pystyt sitoutumaan suuriinikin velvollisuuksiin ja etsit oma-aloitteisesti uusia kokemuksia ja haasteita.


 

  1. Intohimo
Vapaaehtoistyökokemukseni Perussa auttoi minua löytämään intohimoni, elämänarvoni ja tarkentaa tulevaisuuden polkuani. Työelämässä arvostetaan tekijää, joka tuntee itsensä ja omat vahvuudet ja heikkoudet ja tietää, miten haluaa kehittyä tulevaisuudessa. Tarkkaa päämäärää ei tarvitse olla vielä mielessä, mutta vapaaehtoistyö voi auttaa löytämään kipinän, joka johtaa unelmien työpaikkaan.


 

Lopuksi vapaaehtoistyön merkitys riippuu myös siitä, miten myyt sitä. Työhaastatteluissa kysytään usein harrastuksia, jotta työnantaja saisi kokonaiskuvan siitä, millainen työntekijä olet. Seuraavalla kerralla valmistaudu kertomaan lisää vapaaehtoistyökokemuksestasi ja siitä miksi lähdit toimintaan mukaan. Vapaaehtoistyö voi antaa sinulle tarvitun boostin työnhaussa, joten uskalla kertoa siitä!

 
AIESEC on maailman suurin nuorisojohtoinen järjestö, jonka toimintaamme olennaisesti kuuluu nuorten johtajuus- ja työelämätaitojen sekä maailmankansalaisuuden kehittäminen käytännön kokemusten kautta; tämän saavutamme tarjoamalla 18-30-vuotiaille nuorille ja opiskelijoille vapaaehtoisprojekteja ympäri maailmaa. Lue lisää projekteistamme ja hae jo tänään osoitteessa http://bit.ly/AIESECSuomi


Camilla Bergman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti